Hjem Kunstnere Emma Dahlgren

Emma Dahlgren

Kunstner fra Frillesås i Hallands län i Sverige, som er et tettsted i den svenske vestkysten. Bor nå i Oslo.

Utdannet samfunnsøkonom ved Universitet i Oslo og er selvlært kunstner. Hun er oppvokst i en kunstnerfamilie der penn, papir og farge alltid var tilgjengelig og en naturlig del av hverdagen. Som barn var hun med foreldrene på store kunstgallerier og utstillinger hvor vennene fikk dra til Legoland eller badepark. Det var ikke alltid like gøy, men i etterkant har hun lært mye om kunstverden, forskjellige type teknikker og uttrykk og setter nå stor pris på opplevelsen.

“Kunsten sitter i genene mine, vil jeg si. Og er en stor del av identiteten min”.

Emma bruker metoder som blandingsteknikk, akrylmaleri og tusj. Delvis digital bearbeiding og videreutvikling av illustrasjoner og trykk. Hun har sitt eget uttrykk og opplever frihet til å skape det som faller inn på henne. Hun har et bredt spekter av teknikker både praktisk og psykologisk til å skape uten begrensninger.

Det som inspirerer henne er alt fra formen av en stein på gaten til samfunnsdebatten, relasjoner og opplevelser. Alt settes sammen til noe nytt. Også andre kunstnere inspirerer henne, og hun inspireres mye av å skape noe som folk kan henge på veggen hjemme.

Håper at kjøperen får godfølelse ved å ha hennes kunst på veggen. At det skal skape rom for samtaler, en døråpner for fantasiverden og skape nye ideer om verden og hvordan den er satt sammen.

Alle trykk fra kunstner